Musliju: Moj predsednik je Edi Rama

Predsednik Albanskog nacionalnog veća sa sedištem u Bujanovcu Jonuz Musliju izjavio je da je njegov predsednik Edi Rama, i da ga ne interesuje to što na svim dokumentima piše da živi u Republici Srbiji.

"Naravno da je Edi Rama predsednik", odgovorio je Musliju na pitanje Prve televizije ko je njegov predsednik, Aleksandar Vučić ili neko drugi.

Musliju je rekao i da je, prema Ustavu Albanije, Edi Rama lider svih Albanaca, ma gde živeli.

Na opasku novinara te televizije da na ulazu u opštinu i na dokumentima piše Republika Srbija, on je rekao:

"Nek piše šta hoće", rekao je Musliju, a na opasku "Vi živite u Srbiji", uzvratio je sa: "Ja živim u Preševskoj dolini."

Na pitanje šta to znači, budući da je reč o delu Srbije, jugu Srbije, Musliju je rekao: "Vi živite u Srbiji, ja živim u Preševskoj dolini. To znači da je to teritorija koja traži oslobođenje."

Da li to znači da su za njega Preševo, Bujanovac i Medveđa Albanija? Na to kratko kaže: "Apsolutno. Naravno."

Na insistiranje da kaže koga smatra svojim predsednikom, rekao je: "Rekao sam vam – Edi Rama".

Musliju je ponovio ono što je izneo odmah posle nedavnih izjava Edija Rame i Hašima Tačija o mogućem ujedinjenju Albanije i Kosova, da u tom slučaju treba da se "ujedini" i Preševska dolina.

"Ako se stvarno ujedine Albanci, zašto ne i Albanci Preševa, Medveđe i Bujanovca", rekao je Musliju i dodao da ne vidi ništa sporno u tome.

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво