Nataši Vučković priznanje Saveta Evrope

Savet Evrope uručio je narodnoj poslanici Nataši Vučković priznanje za desetogodišnji doprinos radu Parlamentarne skupštine SE i dodelio joj status počasnog člana.

"Priliku da budem u Savetu Evrope, videla sam, pre svega, kao priliku da menjam sliku o Srbiji, da je prikažem kao evropsku zemlju, ne prema geografiji, nego na osnovu vrednosti koje delimo i spremnosti da se borimo za demokratiju, vladavinu prava i ljudska prava, i u Srbiji i drugde u Evropi i svetu," rekla je Nataša Vučković juče, prilikom uručenja priznanja.

Nataša Vučković, poslanica iz Demokratske stranke u Skupštini Srbije, u Parlamentarnoj skupštini SE je bila potpredsednica Skupštine, predsednica Komiteta za poslovnik i procedure, potpredsednik Komiteta za izbor sudija Evropskog suda za ljudska prava, potpredsednik Socijalističke poslaničke grupe, saopštio je DS.

Bila je izvestilac za Tursku, kao i za pitanje transparentnosti evropskih institucija, alternativnih krivičnih sankcija i druga pitanja.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 29. apr 2017, 12:19)
Nata [neregistrovani]

Ova izuzetna zena je i zenski vitez!

Ova dama, verovali ili ne je i ženski vitez! Orden Nacionalnog reda za zasluge u rangu viteza, uručen joj je 2014. godine. Naizgled nežna, tiha i senzualna, ali vrlo stablilna, jaka i uporna ličnost, čija se reč nadaleko uvažava i ceni. Ona suptilno već 27. godina, radi na razvoju srpske svesti o demokratiji, pravednosti, ljudskim pravima i rodnoj ravnopravnosti. Njeno obrazovanje i šire usavršavanje posvećeno je evropskom pravu, parlamentarizmu i ljudskim pravima. Zato je njen doprinos neprolazan, jer je zapravo neprekidan.
Čast da je upoznam imala sam pre 12. godina, kada je bila u povoju politika rodne ravnopravnosti u Srbiji, kroz rad Fonda Centar za demokratiju. Mislim da su u uvom trenutku skoro sve imenjakinje ponosne na njen rad i nagradu! Bravo Nataša!