Performans ispred Skupštine, 22. dan protesta

Novi protest ispred zgrade Skupštine Srbije počeo performansom, kada su dve devojke sele na ulicu sa knjigama u rukama, uz transparent "Otišla sam u Nemačku. Student medicine".

Okupljanje je i danas počelo ispred zgrade parlamenta, odakle je protestna povorka krenula ka Terazijama.

Zastali su, kratko ispred Terazijske česme da bi se, kako je rečeno preko megafona, podsetili demonstracija iz devedesetih godina protiv režima Slobodana Miloševića, prenosi Beta.

Demonstranti su protest nastavili ispred sedišta dnevnog lista Informer, a zatim se kolona vratila do česme na Terazijama gde je uz muziku nastavljen protestni skup.

Kako prenosi Beta, protest je tamo i završen, negde oko 20.30.

Prethodno su neki od predvodnika protesta najavili da će demonstranti ostati da kampuju na Terazijama – za razliku od prethodnih dana kada su se kretali centralnim beogradskim ulicama.

Demonstranti su duvali u pištaljke i nosili transparente: "Protiv terora vlasti", "Dole diktatura", "Institucije su trule, pravo i pravda su nedostižni i za građane"...

Uzvikivali su parole protiv vlasti, a sa ozvučenja je puštana muzika "Beogradskog sindikata", rep grupe koja je poznata po društveno angažovanim tekstovima, ali i nekih drugih pank i rok izvođača.

Prema procenama agencije Beta, u Beogradu se okupilo oko 150 demonstranata. Protesti su održani i u Nišu, Novom Sadu, Subotici.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво