Dačić u Briselu: Podrška reformama srpske vlade

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je u Briselu s predsednikom Progresivne alijanse socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu Đanijem Pitelom. U Italiji, kao i u Evropskom parlamentu, sa velikim interesovanjem prate se odvažne reforme koje preduzima srpska vlada, rekao je Pitela. Dačić razgovarao i sa direktorkom u Evropskoj spoljnopolitičkoj službi.

Šef srpske diplomatije izrazio je nadu da će zemlje Evropske unije uvažiti političke i ekonomske reformske procese koje sprovodi Vlada Srbije, kao i napore koje Srbija ulaže u dijalog sa Prištinom i, otvaranjem pregovaračkih poglavlja, podržati napredak Srbije na njenom evropskom putu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. 

Predsednik političke grupe socijaldemokrata, druge po snazi u Evropskom parlamentu, u kome predstavlja Italiju, preneo je prvom potpredsedniku Vlade Srbije podršku italijanske vlade.

Pitela je naglasio da je članstvo Srbije od velikog političkog i ekonomskog značaja za EU i istakao da će se u Evropskom parlamentu, ali i u kontaktima sa kolegama iz Nemačke i drugih zemalja, zalagati da se ubrza dinamika otvaranja pregovaračkih poglavlja.

Šef srpske diplomatije zahvalio je na podršci koju Italija pruža našoj zemlji, budući da je Italija među najvažnijim partnerima Srbije i od najvećeg je značaja da stvorimo bolje poslovno okruženje za nove italijanske i druge investicije, navodi se u saopštenju.

Ivica Dačić sastao se danas u Briselu i sa Angelinom Ajnhorst, direktorkom za zapadnu Evropu, zapadni Balkan i Tursku u Evropskoj spoljnopolitičkoj službi.

U sadržajnom razgovoru šef srpske diplomatije i direktorka Ajnhorst razgovarali su o situaciji i odnosima u regionu, kao i o spoljnopolitičkim temama iz šireg regiona EU i Srbije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako se navodi, iskazana je podrška politici Vlade Republike Srbije, kao i napretku Srbije na putu evropskih integracija.

U razgovoru je istaknuta i važnost što bržeg nastavka dijaloga Beograda i Prištine, dodaje se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво