Ko će s kim u koaliciju posle lokalnih izbora

Prema prvim rezultatima lokalnih izbora koji su održani u pet opština u Srbiji, liste oko SNS-a osvojile su najviše glasova u Vrbasu, Kosjeriću, Kovinu i Odžacima, dok je u Zaječaru najviše glasova osvojila lista "Boško Ničić – Pokret za Krajinu". Naprednjaci kažu da pobeda na lokalu pokazuje da građani prepoznaju rad Vlade u prethodnom periodu. Spremni su, kažu, da razgovaraju o formiranju vlasti u svim opštinama u kojima nemaju većinu.

Četiri pobede i jedno drugo mesto – rezultatom na lokalu, u taboru naprednjaka zadovoljni.

"Građani su prepoznali brigu države i Vlade za ove lokalne samouprave i možemo slobodno da kažemo da su ovo samo formalno bili lokalni izbori. Ovo su bili i izbori na kojima se iznova potvrdilo kolika je popularnost, ugled, autoritet Aleksandra Vučića kod građana ovih opština", kaže Aleksandar Martinović iz SNS-a.

Sa više od polovine osvojenih glasova, u Odžacima imaju većinu. U Kovinu iza sebe su ostavili partnere iz Vlade – SPS i JS, a u Vrbasu opet socijaliste i koaliciju SDS–DS–LSV. Naprednjacima je poverenje dala i trećina Kosjeričana, dok su Zaječarci najviše glasova dali listi koju predvodi bivši gradonačelnik Boško Ničić.

"S jedne strane, srećan sam. S, druge strane znam šta čeka onog ko formira vlast u Zaječaru – jedan haos, nesređeno stanje, uništene institucije", kaže Boško Ničić, lider liste "Boško Ničić – Pokret za Krajinu".

Ko god da želi taj posao, moraće u koaliciju. Ničić, kaže, spreman je na razgovore, ali ne na kompromise.

"Savezi sa ljudima koji su do juče bili sa mnom, a onda iz ličnih interesa to napustili da bi sačuvali svoje privilegije, mislim da bi to bilo kao kad bih pljunuo građanima u lice", kaže Ničić.

Naprednjaci će, osim u Odžacima, partnera morati da traže u svim drugim opštinama. Odluku će zajedno donositi gradski odbori i centrala stranke – kažu, u interesu građana.

"Ubeđen sam da ćemo, gde god budemo formirali lokalnu vlast, voditi istu onu politiku koju vodimo na nivou Srbije, a to je politika razvoja, privlačenja investitora, otvaranja radnih mesta, obnova puteva, škola, bolnica, domova zdravlja, ulaganja u sela", kaže Martinović.

U Kovinu i Kosjeriću glasalo se redovno, dok su u Zaječaru, Vrbasu i Odžacima održani vanredni izbori.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи