LSV osudio izjavu Edija Rame

Liga socijaldemokrata Vojvodine osudila je izjavu albanskog premijera Edija Rame da bi u budućnosti Albanija i Kosovo mogli da se ujedine u zajedničku državu ističući da je budućnost jugoistoka Evrope u saradnji i dobrosusedskim odnosima, a ne u priči o "velikim" državama.

"Ideje Velike Albanije, Srbije ili Hrvatske neće doprineti boljem životu građana Balkana. Te 'velike' države neće otvoriti nova radna mesta, neće povećati plate, neće smanjiti inflaciju, neće napuniti frižidere ili obnoviti škole", poručio je LSV u saopštenju ocenjujući da su "ideje 'velikih' država, ideje uništenja".

Ta stranka ukazuje i da su ideje velikodržavnih projekata na prostoru Balkana dugo žive i da su bile izvor sukoba, ratova i nesreća.

"Stotine hiljada ljudi stradalo je u ime 'velikih' balkanskih država, a čitav region je na začelju Evrope po svim ekonomskim merilima", istakao je LSV uz poruku da treba ostaviti mitove i legende i raditi za bolju budućnost.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво