Dačić: Izjave o Velikoj Albaniji nisu neoprezne već opasne

Izjave Edija Rame, Hašima Tačija i Jonuza Muslijua o ujedinjenju svih Albanaca i stvaranju Velike Albanije nisu "neoprezne" ili "ne baš pažljive", kako kažu američki ambasadori, one su opasne po mir i stabilnost Balkana i Evrope, ocenio je šef diplomatije Ivica Dačić.

"Da li bi ambasadori tako blago reagovali da je spomenuto Skoplje, grčki Epir ili crnogorski Ulcinj, kao što je Musliju srpski Niš stavio u granice Velike Albanije? Sigurno bi oštrije reagovali - kao da je udar na Srbiju nešto što se može tolerisati", istakao je Dačić povodom, kako je naveo, usaglašenih izjava američkih ambasadora u Beogradu, Prištini i Tirani.

Dačić je dodao da, sve dok se takve izjave jasno ne označe kao pretnja miru u regionu, Albanci će nastaviti sa provokacijama, kao što Musliju nastavlja sa pričom da je vreme za ujedinjenje, čime bi trebalo da se pozabavi tužilaštvo, jer nigde na svetu nije dozvoljeno pozivanje na narušavanje teritorijalnog integriteta jedne zemlje.

"Neće moći ni u Srbiji, jer to što je Srbija uzdržana u reakcijama i što želi da igra konstruktivnu ulogu u regionu, ne znači da je Srbija slaba. Naprotiv, to je odraz naše snage i posvećenosti miru", napomenuo je Dačić.

Jedno je sigurno, takve izjave nisu neoprezne, one su odraz jasne platforme svih Albanaca o Velikoj Albaniji. Juče Kosovo, danas Niš, sutra Skoplje, i tako dalje, dodao je šef srpske diplomatije.

"Nemojte biti neoprezni, Vaše ekselencije, da to ne uvidite na vreme, dok još nije kasno", zaključuje se u izjavi šefa srpske diplomatije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво