Devetnaesti dan protesta u Beogradu

Demonstranti su se 19. put zaredom okupili ispred zgrade Skupštine Srbije, odakle su krenuli u protestnu šetnju centralnim beogradskim ulicama.

Protestna šetnja kretala se od Trga Nikole Pašića, preko Terazija, pored Doma omladine.

Demonstranti su tokom šetnje protestovali ispred zgrade dnevnog lista Informer, lista Politika, i Svetogorskom ulicom došli do zgrade RTS-a, gde su protestovali i održali minut ćutanja za radnike RTS-a stradale tokom NATO bombardovanja.

Odatle su nastavili Resavskom ulicom do zgrade Vlade Srbije, odakle su se vratili ispred Skupštine, gde se skup i završio.

Prema procenama naših reportera, broj učesnika protesta bio je sličan kao i prethodnih nekoliko dana.

Okupljanje je počelo ispred parlamenta, gde su učesnici istakli transparente poput: "Većina nije uvek u pravu", "BW nije za nas", "Protiv terora vlasti".

Osoba koja je stajala pored srpskog "zida plača" i čuvala ga tokom protesta uzvikivala je "Porodice traže pravdu", javio je izveštač RTS-a.

Učesnici protesta su istakli i transparent "Zašto ćutiš državo, ko je žrtvovao radnike RTS-a, ko porodicama uskraćuje pravo na istinu 18 godina, dželati su zaštićeni".

Jedan od okupljenih je pozvao ostale da se izjasne da li žele da, kada ih sledeći put neko pozove da sa balkona Doma narodne skupštine prisustvuju sednici parlamenta, to i prihvate – što je većina okupljenih prihvatila.

Večeras su se organizatori protesta oglasili saopštenjem u kojem su, između ostalog, naveli:

"Mi nismo ni Jankovićevi, ni Jeremićevi, ni Sorosovi, nismo žuti, niti strani plaćenici, ni narkomani, a ni alkoholičari. Organizacija u svom suštinskom obliku i značenju ne postoji. Mi smo grupa. Grupa koja se okupila spontano na protestima (neki su tu od prvih dana, neki su se uključili kasnije) postoji samo kako bi koordinisala proteste i borila se da oni ostanu naši, narodni i da ne dopustimo nijednom političaru, stranci ili njihovim organizacijama da ih preuzmu i instrumentalizuju."

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара