Živković: Zabranjeno uvođenje gostiju u parlament

Predsednik Nove Srbije i narodni poslanik Zoran Živković izjavio je da je od jutros zabranjeno uvođenje gostiju u parlament, kao posledica njegovog poziva učesnicima protesta i građanima da dođu u Skupštinu.

Zoran Živković je objasnio da nijedan poslanik neće moći da dovede bilo koga u skupštinsko zdanje dok se ta odluka ne ukine.

"Ispred i iza zgrade imate policijska vozila, čak sprečavaju i ulaz vozila koja nemaju odobrenje, pojačano je prisustvo službenika policije koji su u civilu. Nisu oni krivi, neko je njima to naredio", rekao je Živković.

Veruje da je to posledica njegovog poziva učesnicima protesta, ali i svim građanima da dođu u parlament kada imaju neki problem i budu njegovi ili gosti drugih poslanika.

"Moj poziv učesnicima protesta da učestvuju u radu parlamenta sa balkona i da se sretnu sa nama je neko odbio, ja ne znam ko - pošto nemaju organizatora, ali jedan veći broj učesnika je prihvatio", rekao je Živković i pozvao rukovodstvo Skupštine "da se mane zatvorskih manira".

"Ovo nije nikakav kazamat, ovo je Narodna skupština i ovde građani po proceduri koja je utvrđena mogu i treba da ulaze uvek kada osete potrebe da se obrate nekom od nas", rekao je Živković.

Poslanica Marinika Tepić, koja se juče priključila Novoj stranci, rekla je da se na neformalni poziv te partije javilo 30 ljudi da prati zasedanje sa balkona.

Kako je rekla, veliki broj njih se paralelno interesovao i za posebnu sednicu o razrešenju predsednice parlamenta.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 21. apr 2017, 13:50)
anonymous [neregistrovani]

Mogao bi gospodin Živković

pored verbalnog obraćanja da pruži i neki dokument o ovoj "zabrani". Neozbiljni predstavnici nekih opozicionih stranaka grade političku karijeru na teorijama zavere. Najgore je što im , pritom, neko i poveruje.