Troje bivših poslanika DJB formiralo Građansku platformu

Aleksandra Čabraja, Sonja Pavlović i Jovan Jovanović – troje bivših poslanika Pokreta Dosta je bilo koji su u predsedničkoj kampanji podržavali Sašu Jankovića – formirali su udruženje "Građanska platforma" koje čine još devet odbornika u beogradskim opštinama i veliki broj članova.

Oni su novinarima u parlamentu na pitanje da li će se priključiti nekoj poslaničkoj grupi ili samostalnim poslanicima odgovorili da priključivanja trenutno nema.

"Priključivanja trenutno nema, vi ste sada prisustvovali konferenciji za štampu poslaničke grupe Građanske platforme u izgradnji. Kada će izgradnja biti završena, znaćemo uskoro i nakon toga ćemo dati dalje informacije", rekla je Sonja Pavlović.

U parlamentu se spekuliše da bi troje bivših poslanika DJB mogli da se priključe samostalnim poslanicima Zoranu Živkoviću i Mariniki Tepić, koji su takođe podržavali Jankovića za predsednika.

Nekadašnja poslanica LSV, Tepićeva je juče zvanično prešla u Novu stranku.

Inače, samostalni poslanici Čabraja, Pavlović i Jovanović su komentarisali i aktuelnu političku situaicju u zemlji, pa je tako Čabraja navela da smatra da su protesti koji se odvijaju u Srbiji u velikoj meri nadahnuti kampanjom Saše Jankovića.

"Građani pokušavaju da ostvare na ulici ono što ne mogu da dobiju od urušenog sistema, to su vladavina prava i demokratija", rekla je Čabraja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво