Hodžaj: Priština za nastavak dijaloga, ali sa jasnim ciljevima

Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj izjavio je da je Priština posvećena nastavku dijaloga sa Beogradom, sa jasno merljivim ciljevima, ističući "uzajamno priznavanje kao dve nezavisne i suverene države".

"Bez uzajamnog priznavanja dijalog nema smisla", rekao je Hodžaj, a prenosi prištinski list Zeri.

List citira poznavaoce međunarodnih odnosa i evropskih integracija u Prištini, koji kažu da Priština mora da promeni ljude koji je predstavljaju u dijalogu i svoj pristup dijalogu sa Beogradom.

Oni smatraju da "insistiranje na direktnom priznavanju tokom dijaloga treba da bude bezuslovno". Priština, prema analitičarima, nije do sada iskoristila sve mogućosti dijaloga, tako da je neophodna duboka promena formata dijaloga.

Restruktuiranje dijaloga podržao je i kosovski premijer Isa Mustafa, koji je na četvrtu godišnjicu Briselskog sporazuma rekao da ne bi bilo razumno da dijalog bude nastavljen na dosadašnji način.

Ministarka za dijalog u kosovskoj vladi Edita Tahiri, rekla je da ne zna kada će dijalog biti nastavljen, navodeći rezoluciju kosovske skupštine o prekidu dijaloga dok je Ramuš Haradinaj u rukama francuskih pravosudnih vlasti, koje razmatraju zahtev Srbije o njegovom izručenju.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара