Musliju: Ujedinjenje Albanije i Kosova bez preševske doline je besmisleno

Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliju izjavio je da zvanična Tirana ima punu podršku za "ujedinjenje Albanije i Kosova", ako izostane njihova evropska perspektiva, ali ne bez Preševa.

Musliju je u izjavi za agenciju Preševa Jon rekao da podržava ranije izjave albanskog premijera Edija Rame i kosovskog predsednika Hašima Tačija o uniji Albanije i Kosova.

"Unija Albanije sa Kosovom je bez preševske doline, bez Medveđe, Bujanovca i Preševa besmislena. Sada je ključni trenutak da Albanija i Kosovo pokažu Srbiji da je to deo Albanije u koji ne treba dirati", rekao je Musliju.

Dodao je da Rama i Tači imaju moralnu obavezu da u "ovo spajanje" uključe, kako je rekao, i istočno Kosovo.

A ako se to ne dogodi, Musliju smatra da će to biti "nacionalna izdaja".

Musliju tvrdi da su Preševo, Medveđa i Bujanovac sastavni deo "države Kosovo", od koje su "nasilno odvojeni".

"Zato smo vodili naš oslobodilački rat. Ovaj cilj postoji zapisan u srcima i duhu albanskog naroda. To je potvrđeno 1. i 2. marta 1992. godine i mi nemamo pravo da odustanemo od nečeg za šta su se žrtvovali pripadnici OVPBM", rekao je Musliju.

Musliju kaže da je svestan da se to neće dopasti Srbiji, kao što joj se nije dopalo ni, kako je rekao, otcepljenje Kosova.

"Bez Niša, ovo nije 'Velika Albanija' i Srbija čak treba da nam bude zahvalna što Albanci traže ujedinjenje samo Albanije, Kosova i preševske doline", rekao je Musliju.

broj komentara 34 pošalji komentar
(petak, 21. apr 2017, 10:23)
anonymous [neregistrovani]

Ako

Naša Država ima Ustav i krivični zakonik?
Po članu 307 do 309. Ovom čoveku sledi kazna od 6 meseci do 15 godina zatvora. Ako je okrivljen po više tačaka to treba da se kumuliše. Za mene je to premalo za ovakav čin. Ali zakon je zakon. Mene u stvari brine što u vestima nisam pročitao da je policija privela, lišila slobode, oduzela putna dokumenta tog čoveka, po članu 307 do 309 krivičnog zakonika Srbije. Da tužilaštvo nije pokrenulo proceduru pred sud Srbije. E to je problem, koji me dovoditi do zaključka. Pod jedan da smo banana država, pod dva dali smo u opšte država? Ili samo neka inertna masa, koja pravi buku, ali to je samo fikcija.

(petak, 21. apr 2017, 10:02)
anonymous [neregistrovani]

Turska

Neko je spomenuo Tursku, pa u njoj su mnogi Kurdi na robiji i zbog izjava protiv države Turske.

(petak, 21. apr 2017, 07:42)
anonymous [neregistrovani]

covek

moze samo da nastavi da sanja.. ili da se preseli u albaniju

(petak, 21. apr 2017, 07:15)
anonymous [neregistrovani]

Vidite,

Makedonija je za njih svršena stvar, a sa Srbijom im je problem i zato toliko prete ne bi li se mi od njih uplaši. Slažem se da bi država trebala da preduzme sve moguće mere protiv takvih otvorenih pretnji.

(petak, 21. apr 2017, 06:07)
Dalibor [neregistrovani]

Previse

Ovo je stvarno previse ?

(petak, 21. apr 2017, 05:54)
anonymous [neregistrovani]

Strašno

Dragi Srbi, imali smo kroz povijest puno nesuglasica i zadnji rat nas je udaljio. Ali smatram da Hrvatska neće i ne bi smjela stati uz Albance u namjerama stvaranja Velike Albanije. Kad se kod u bivšoj Jugoslaviji stvaralo nešto "veliko", svi smo postali mali. Sad se vidi namjera kosovske vlasti jer su svjesni da sami ne mogu nikada. Stoga, valjalo bi neprijateljstvo Hrvatske i Srbije pretvoriti u prijateljstvo, a Hrvatska da bude najviše zainteresirana za ulazak Srbije u EU. Veže nas ista kršćanska vjera usprkos svim neslaganjima. Pozdrav iz Zagreba.

(četvrtak, 20. apr 2017, 23:43)
anonymous [neregistrovani]

Re:Hitno uci u NATO

Kako ovo da se shvati? Kao prvokacija ili totalno ne poznavanje činjenica. Srbija i Srbi nemaju takve "ambicije" ulaska u nijedan vojni savez iz mnogo razloga!

(četvrtak, 20. apr 2017, 23:37)
anonymous [neregistrovani]

strasno

Ovog pod hitno treba smenuti,vec sutra..

(četvrtak, 20. apr 2017, 22:05)
Милутин [neregistrovani]

Може или не може?

Хоће ли нам неко из државног врха објаснити да ли су овакве изјаве кажњиве или су "сасвим у реду"?

Ако су кажњиве - предузимајте нешто, а уколико су "ОК", довољно ће бити да то нашем народу јасно кажете, да се не узрујавамо без потребе и да гледамо своја посла...

(četvrtak, 20. apr 2017, 21:59)
anonymous [neregistrovani]

Hitno uci u NATO

Mozda ce tada prestati da nam pakuju ovakve otimacine. Ili savez sa Rusijom. Neutralnost je preskupa. Nismo mi Svajcarska.