Studenti odbili poziv Zorana Živkovića

Studenti u protestu odbili su poziv poslanika Zorana Živkovića da prate sednicu skupštinskog zasedanja sa balkona, uz obrazloženje da se njihove kritike koje iznose na okupljanjima odnose jednako i na vlast i na opoziciju.

Poručuju i da ne veruju u deklarativnu podršku i traže jasna rešenja za ključne probleme koji se tiču životnog standarda svih građana, posebno materijalno najugroženijih.

"Naša kritika nije upućena samo vladajućoj koaliciji, već je oštro uperena i ka opoziciji, koja umesto što pokušava da formalnim putem promeni odnos snaga među parlamentarnim strankama, treba da shvati da je mi ne posmatramo kao suštinski drugačiju u odnosu na vladajuću koaliciju, sve dok nas rezultatima ne ubedi u suprotno", navedeno je u saopštenju, dostavljenom sa mejl adrese protesta.

Zahvalivši na tom, a unapred na svim sličnim predlozima, navode da u Skupštini sede poslanici vlasti koje su građani, po njihovoj oceni, birali pod prinudom "posrednim i neposrednim ucenama".

"Budući da sve postojeće stranke nemaju socijalnu bazu kojoj bi bile odgovorne za (ne)sprovođenje određene politike, diskusija u Skupštini svodi se na retoričke veštine, te nema značajnijeg uticaja na to da li će ljudi u ovoj zemlji imati radna mesta, odnosno plate i penzije takve da ne moraju da strepe da li će svakog meseca spojiti kraj s krajem", navode studenti.

Stoga smatraju da su ulice jedino mesto sa kojeg šalju poruku nezadovoljstva zbog neizvesnosti i siromaštva u Srbiji.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво