Gojković: Većina ima političkog sluha za predloge manjine

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da je posle razgovora sa poslanicima koji čine skupštisku većinu odlučila da zakaže sednicu parlamenta na kojoj će se raspravljati o njenom razrešenju, primetivši da na taj način većina pokazuje da ima političkog sluha za predloge manjine.

Gojkovićeva je podsetila da su predlozi za njeno razrešenje predati skupštini 13. i 14. aprila i da se sednica sa tim tačkama dnevnog reda može održati najranije 29. aprila, te ponovila da je neće ona voditi već poslanik druge političke opcije, koji je i potpredsednik skupštine.

Navodeći da je slušala obraćanja pojedinih predsedničkih kandidata koji su predložili njeno razrešenje, Gojković je navela da je smatrala da je potrebno da se obrati medijima i objasni proceduru, dodajući da je konstatovala da oni koji to traže očigledno ne znaju ili neće da znaju kakva je ispravna procedura.

Komentarišući izjavu lidera "Dosta je bilo" Saše Radulovića da za zahtev za razrešenje predsednika parlamenta ne važe iste odredbe Poslovnika kao i za predloge zakona, i da ta inicijativa može biti već u petak na dnevnom redu, ona je rekla da Radulović "očigledno ne zna šta je hitan, a šta redovan postupak".

"Oni ne znaju šta znači hitan a šta redovan postupak, a još nisu shvatili i da se za svaku tačku dnevnog reda mora imati većina, kako bi se o njoj raspravljalo", rekla je predsednica parlamenta.

Kako je navela, ona je s poslanicima SNS i onima koji podrzavaju vladu i čine većinu u parlamentu razgovarala i dobila saglasnost da zakaze sednicu na kojoj bi se raspravljalo o njenom razrešenju.

Gojkovićeva je konstatovala da će na toj sednici osim tridesetak poslanika koji su tražili njeno razrešenje svoje mišljenje dati i 220 poslanika koji nisu potpisali taj predlog.

"Na ovaj način sam omogućila potpisnicima i kandidatima za predsednika Srbije da se njihov predlog nađe na dnevnom redu. Većina pokazuje da ima političkog sluha za predloge manjine", zaključila je Gojkovićeva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара