Učesnici protesta očekuju masovnija okupljanja

"Protesti će biti nastavljeni, i trajaće, na različite načine, sve dok se ne izborimo za društvo bez straha", navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Učesnici protesta, navodi se u saopštenju, rade na povezivanju sa različitim društvenim akterima, radnicima, prosvetarima, sindikatima, pojedincima i organizacijama.

U saopštenju se komentariše i najava ministra Aleksandra Vulina da će tražiti smenu rukovodstva Radio-televizije Srbije.

"Činjenicu da Aleksandar Vulin najavljuje smenu čelnih ljudi RTS-a zbog izveštavanja o protestu razumemo kao sukob unutar porodice i naglašavamo da se ne borimo da se na tako odgovornoj poziciji rotiraju kadrovi spremni da od javnog servisa prave manje vulgaran i naizgled profesionalniji Informer", piše u saopštenju.

U saopštenju se najavljuje da se od sutra nastavljaju i očekuju masovniji protesti.

Sa druge strane, organizacija pod imenom Nezavisni studentski pokret, koja se danas prvi put oglasila o protestu, saopštava "da je sasvim očigledno da je protest doživeo fijasko i da sada mora da se sponzoriše da bi se opravdao novac koji dolazi sa Zapada".

Večeras je u Beogradu održan i petnaesti protest. Demonstranti su se okupili ispred Narodne skupštine, a zatim preko Terazija i Makedonske ulice ušli u Takovsku, gde su zastali ispred RTS-a. Agencija Beta navodi da je u protestnoj šetnji učestvovalo oko 300 demonstranata. Protesti su održani i u Novom Sadu, Subotici, Kraljevu i Nišu.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво