Policija na Kosovu u pripravnosti, ukinuti godišnji odmori

Kosovska policija primenjuje poseban operativni plan po kojem su povećane mere bezbednosti u svim opštinama na Kosovu, izjavio je za "Tanjug" zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Milan Radojević. Preduzete mere u pravcu dodatnog osiguranja manastira.

Radojević je precizirao da je svim pripadnicima Kosovske policije koji su na godišnjem odmoru naređeno da se vrate na posao i da je svim policajcima radno vreme sa osam produženo na 12 časova.

Policajcima na Kosovu je do daljeg, rekao je Radojević, zabranjeno uzimanje godišnjeg odmora.

Radojević nije demantovao ali ni potvrdio da je razlog za taj potez kosovske policije mogućnost od terorističkih napada na Kosovu, na koje je upozorila američka ambasada u Prištini, kao i mogući protesti pristalica kosovske opozicije zbog vraćanja pitanja demarkacije granice Kosova sa Crnom Gorom u skupštinsku proceduru.

Radojević je za Tanjug kazao da će kosovska policija posebno tokom uskršnjih praznika biti u pripravnosti, naglasivši da su već preduzete određene mere u pravcu dodatnog osiguranja manastira na Kosovu.

"Apsolutno u skladu sa operativnim planom, pripadnici kosovske policije su prethodnih dana obišli pojedina mesta, ne samo manastire nego i crkve u manjim sredinama, obavili uviđaj na licu mesta, obišli teren kako bi svim građanima omogućili bezbedan odlazak do crkve i manastira tokom uskršnjih praznika", rekao je Radojević.

Upitan da li je na Kosovu povećana opasnost od terorizma, zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova kazao je da postoji zabrinutost zbog dešavanja u Evropi.

"Poznato vam je da je u prethodnom periodu preko 300 građana sa Kosova učestvovalo u borbama u Siriji na strani Islamske države. Kosovska policija zajedno sa drugim bezbednosnim agencijama na Kosovu pažljivo prati sve te pojedince koji su se vratili na Kosovo i oni se nalaze pod prismotrom", rekao je Radojević.

Radojević je zaključio da postoji zabrinutost zbog celokupnih dešavanja u Evropi, ali veruje da će kosovska policija zajedno sa međunarodnim partnerima odgovoriti na sve izazove. 

Nije prvi put da američka ambasada upozorava svoje građane, a poziv na povećanu opreznost tokom verskih praznika upućen je i prošle godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво