Šešelj: Smena vlasti jedino na izborima

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj rekao je da su radikali saglasni sa zahtevima učesnika beogradskih protesta da Aleksandar Vučić bude smenjen, ali ističe da je smena vlasti legitimna jedino na izborima.

Šešelj je, na konferenciji za novinare, kritikovao i formulaciju zahteva učesnika protesta da se smeni "politička elita sa Vučićem na čelu", jer smatra da elitu nekog društva čine najbolji i najkvalitetniji pripadnici svih profesija, saopšteno je iz SRS.

"Vučićevi ministri svakako nisu ni dovoljno kvalitetni, ni dovoljno pošteni da bi poneli taj epitet", naveo je lider radikala, ukazujući da se ne mogu smenjivati elite, ali da "garniture vlasti mogu i moraju biti promenljiva kategorija".

Što se tiče protesta, SRS je navela da nema ništa protiv javnog revolta građana i da je za radikale važno samo da na protestima ne bude nasilja.

Šešelju još uvek nije poznato ko su organizatori protesta, ali smatra da je potpuno jasno da tako masovna okupljanja zahtevaju ozbiljnu organizaciju. 

Lider radikala naveo je da su mnogi od zahteva učesnika protesta podudarni sa zahtevima Srpske radikalne stranke, ali da ima i zahteva sa kojima radikali nisu saglasni kao što je decentralizacija, jer ona uglavnom vodi razbijanju države. 

Radikali se, kako je saopšteno, zalažu za jačanje ingerencija lokalne samouprave, što omogućava neposrednije realizovanje demokratije. 

U nastavku konferencije Šešelj je detaljno objasnio stavove radikala po pitanju školstva, zdravstva i kreiranja novih prioriteta ekonomske i socijalne politike.

Lider radikala je na kraju konferencije poželeo srećne uskršnje praznike svim građanima Republike Srbije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво