"Tahirijeva i njeni nadređeni ne shvataju smisao dijaloga"

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev ocenio je da poruke iz Prištine, kojima se nastavak dijaloga sa Beogradom vezuje za rasplet u predmetu protiv Ramuša Haradinaja, potvrđuju da ni Edita Tahiri ni njeni nadređeni ne shvataju kakav je uopšte smisao dijaloga ni čemu on služi.

"Neprihvatljivo je i nerazumljivo ovakvo protivljenje prištinskih zvaničnika vladavini prava i stvaranju preduslova za budućnost Srba i Albanaca. Izostanak dijaloga šteti ekonomiji Kosova i Metohije i svim građanima koji žive na tom prostoru", naveo je Kozarev. 

Prema njegovim rečima, vezivanje dijaloga za sudbinu jedne osobe koja se tereti za najmonstruoznije zločine je apsurdno i potvrđuje da u Prištini uopšte ne postoji svest o potrebi stvaranja stabilnog i prosperitetnog okruženja u našem regionu, saopštila je Kancelarija za KIM. 

"Dok se albanski politički vrh u Prištini opire dijalogu i stvaranju skladnijih srpsko-albanskih odnosa, građani na Kosovu i Metohiji sve više siromaše. Ali Edita Tahiri i ostale vođe separatista iz svojih fotelja, dok gomilaju lično bogatstvo i privilegije, očigledno ne primećuju desetine hiljada gladnih i nezaposlenih sugrađana", rekao je zamenik direktora Kancelarije za KiM.

"Albanski politički lideri u Prištini konačno bi trebalo da shvate da je i kažnjavanje ratnih zločinaca deo procesa normalizacije odnosa, i da stajanje na stranu čoveka za koga se osnovano sumnja da je činio zločine protiv Srba, Roma, ali i svojih sunarodnika doprinosi produbljivanju međunacionalnog jaza na Kosovu i Metohiji, a one koji tamo žive udaljava od vladavine prava i demokratskog društva", rekao je Kozarev.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије