Protesti u Beogradu, deveti dan

Deveti dan zaredom demonstranti nezadovoljni rezultatom predsedničkih izbora protestovali su na centralnim beogradskim ulicama. Šetnja je ovog puta umesto ispred Skupštine Srbije, počela ispred zgrade Vlade Srbije.

Na početku protesta okupljenima se obratio predsednik Ujedinjenog sindikata "Sloga" Željko Veselinović, koji je rekao da Srbija ne želi da bude zemlja u kojoj se na radnom mestu nose pelene za platu od 200 evra.

Minutom ćutanja odata je počast Draganu Mladenoviću, radniku "Goše" koji je izvršio samoubistvo u fabričkom krugu u Smederevskoj Palanci.

Učesnici protesta krenuli su Nemanjinom ulicom, preko trga Slavija i Beogradske ulice kretali su se do Vukovog spomenika. Protestna šetnja nastavljena je Ulicom kraljice Marije.

Demonstranti su protestovali ispred zgrade RTS-a i minutom ćutanja odali počast novinaru Slavku Ćuruviji, koji je ubijen na današnji dan pre 18 godina.

Jedan od organizatora protesta poručio je da RTS treba objektivnije da izveštava o protestima.

"Zamolio bih ih s obzirom na to da su Javni servis, s obzirom na to da ih svi mi plaćamo, da malo objektivnije izveštavaju sa ovih protesta, da se direktno uključuju da vide koliko ljudi ima u Beogradu, koliko nas ima nezadovoljnih i koliko tražimo njihovo objektivno izveštavanje", naveo je organizator protesta.

Demonstranti su šetnju završili kod zgrade Narodne skupštine. 

Učesnici su nosili transparente na kojima piše: "Dole diktatura", "Radnik nije rob", "Radnici Goše, nema predaje", "Ni Vučić ni DOS, već radni narod", "I vazduh ste privatizovali", "Narod gladuje, elita se raduje", "Vučiću, Šrederu".

Protesti su održani i u Kraljevu, Kikindi, Zrenjaninu, Novom Sadu, Subotici...

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи