Pajtić podneo ostavku na mesto narodnog poslanika

Bojan Pajtić podneo je, preko društvenih mreža, ostavku na mandat narodnog poslanika u znak podrške studentima.

Bojan Pajtić je na Tviter nalogu napisao da daje "neopozivu ostavku na mandat narodnog poslanika u znak podrške našim studentima".

Pajtić je na Fejsbuku napisao da "zna da će studenti istrajati na svojim zahtevima, jer ova zemlja ne pripada Aleksandru Vučiću, niti bilo kom pojedincu ili stranci". 

Kaže da su ga njegovi studenti u prethodnih nedelju dana naučili da bi njegov "dalji angažman u svojstvu narodnog poslanika značio davanje legitimiteta političkom sistemu, u kome institucije ne znače ništa, zakoni ne znače ništa, sloboda medija ne znači ništa".

Pajtić piše i da nema slobode bez vladavine prava i podele vlasti.

Kako prenosi agencija Tanjug, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je reagovala na ostavku Pajtića, rekavši da se ostavke poslanika daju u Skupštini, po predviđenoj proceduri, a ne na mrežama, te ocenom da Pajtić samo zamagljuje stvarnost, jer već godinu dana ni ne radi kao poslanik, niti dolazi u Skupštinu.

"Lično treba da donese u zgradu parlamenta, tamo gde protestuju njegovi poslanici i njegov kandidat za predsednika države, da uđe u pisarnicu i obrazloženo da ostavku i onda možemo da uđemo u proceduru zamene poslanika i izaberemo nekog drugog sa liste Demokratske stranke", rekla je Gojkovićeva gostujući na televiziji Pink.

Pajtić je profesor Pravnog fakulteta, i ne treba da obmanjuje studente da to tako ide i da pravi nekakvu dramu, rekla je Gojkovićeva.

Posle ostavke Pajtića na mesto narodnog poslanika DS-a, sledeći na listi je Dušan Milisavljević, koji bi trebalo da ga zameni, potvrđeno je Tanjugu u toj partiji.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво