Vučić: Protesti u redu dok su mirni i demokratski

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da bi parlament trebalo uskoro da počne da zaseda i ponovio da su protesti u redu dok su mirni i demokratski, te da ne želi da komentariše spekulacije o tome da bi zbog protesta mogli da uslede parlamentarni izbori.

Vučić je, na pitanje novinara da prokomentarše podršku Saše Jankovića policijskom sindikatu i da li ga to podseća na nekadašnju podršku Vojislava Koštunice "Crvenim beretkama", rekao da ga "ne podseća ni na šta".

Ima mnogo problema o kojima mora da razmišlja i koji se moraju rešavati, te, kaže, ne može "da se mlati" i odgovara političarima koji nemaju šta da rade, na sve što pričaju. 

Rekao je, međutim, i da ne zna ni da li je Janković izjavio da podržava policijski protest, te da mu se izvinjava ako nije.

Na opasku novinara da protesti traju šesti dan, te na pitanje da li zbog toga razmišlja o vanrednim parlamentarnim izborima, Vučić je rekao da nema komentar.

Kako je rekao, ne zna gde mu je glava od posla, i nastaviće da se bavi rešavanjem problema, a svako neka se bori za svoje mesto.

"Samo je važno da sve bude demokratski i mirno i sve će biti u redu" naglasio je premijer, a na pitanje da li to znači da neće biti izbora Vučić je rekao: "Nisam odgovarao na takav način. Precizno sam odgovorio".

Na pitanje o stavu predsednice Skupštine Maje Gojković da parlament ne nastavlja zasedanje zbog protesta, rekao je da razume njene "političke i ljudske strahove".

Podvukao je da u Skupštini Srbije ima mnogo posla, da očekuje ubrzo zasedanje, te da svako treba da radi svoj posao.

"Ja sam toliko zahvalan građanima na ogromnoj podršci i zato još više i jače želim da radim i doprinesem daljem napretku Srbije", poručio je Vučić.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво