Šešelj: Ne dajem ostavku, delom se slažem sa protestima

Lider radikala Vojislav Šešelj izjavio je da ne planira da se povuče sa čela Srpske radikalne stranke iako nije zadovoljan rezultatima izbora, kao i da se slaže sa većinom zahteva sa protesta "protiv diktature".

Šešelj je na konferenciji za novinare izjavio da u njegovoj stranci nije bilo nijednog zahteva za njegovom ostavkom i da on to neće uraditi, da nije bilo nikakvih prepirki sa njegovim zamenikom Nemanjom Šarovićem, ali i da ima nekih od njegovih najbližih saradnika koji "bi ščepali tu ostavku i ne bi je puštali".

Što se njegove izjave "da svako ko osvoji manje glasova od Belog na izborima treba da se povuče iz politike" tiče, lider radikala kaže da nije tačna i da će onom ko je donose pred njega "odmah dati 1.000 evra".

Lider radikala je rekao da SRS nije organizator protesta "protiv diktature", ali da im se ne suprotstavlja, te da većinu zahteva podržava.

Prvi zahtev sa kojim je SRS saglasna, rekao je Šešelj, jeste da "treba smeniti neke od članova RIK-a ali ne sve".

Oni koje ne treba smeniti, kaže Šešelj, jesu oni iz SRS-a, jer su se oni "borili da se izbori dosledno sprovedu, pogotovo na KiM".

Kako je rekao, "podržava i smenu kompletnog REM-a, ali ga dopunjava zahtevom da su u Srbiji vrati sistem državne televizije, sa višestranačkim upravnim odborom i kontrolnim telom, koje bi kontrolisalo elektronske medije".

Treći zahtev, koji je Šešelj u ime SRS podržao jeste da se "smeni rukovodstvo RTS-a i RTV-a", jer, kako je rekao, "reč je o nemoralnim ljudima bez karaktera koji se prodaju za novac i nikada nisu savesno obavljali svoj posao".

Takođe, dodao je, radikali se slažu i sa zahtevom da Maja Gojković podnese ostavku na mesto predsednika Skupštine Srbije.

Ono što ne podržavamo, rekao je Šešelj, to što na protestu učestvuju "Žene u crnom".

Kako je rekao, stranka nije zadovoljna rezultatima predsedničkih izbora, te će proučiti zašto je do takvih rezultata došlo.

Navodeći zašto misli da je SRS podbacila na izborima, Šešelj, kao glavne razloge vidi to što je za njega "na televizijama sa nacionalnom frekfencijom bilo malo prostora, pogotovo u odnosu na Aleksandra Vučića".

Na kraju Šešelj je rekao da Vučiću nije čestitao i neće pobedu na izborima jer kako je rekao, u borbi nisu bili ravnopravni.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво