Polemika SNS i DS o zahtevu za lokalne izbore u Novom Sadu

Gradski odbor SNS u Novom Sadu odgovorio je na zahtev novosadskih demokrata za raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u tom gradu, ističući da to predstavlja očajnički potez onih kojima je narod Srbije treći put u poslednjih pet godina jasno stavio do znanja šta misli o njima i njihovoj politici.

Gradski odbor SNS pita da li je broj glasova, koje je osvojio Aleksandar Vučić, a koji je u zbiru za 12 odsto veći od svih ostalih kandidata zajedno, demokratama dovoljan pokazatelj čiju politiku podržava velika većina građana Srbije.

"Demokratskoj stranci nije dovoljno ni to što je u Srpskoj Atini kandidat Srpske napredne stranke i naših koalicionih partnera osvojio 19 odsto više glasova od drugoplasiranog Saše Jankovića, kandidata Demokratske stranke, pa sada traže i vanredne lokalne izbore", navodi se u saopštenju naprednjaka.

I ti izbori, za kojima ne postoji nijedan valjan razlog, pokazali bi identične rezultate kao i predsednički, s tim što bi pojedine stranke u Novom Sadu postale vanparlamentarne, poručili su iz GO SNS Novog Sada.

"Srbija nema ni vremena ni novca na bacanje da udovoljava onima koji ne mogu da podnesu ubedljiv poraz. Da je pobeda Aleksandra Vučića bila tesna još bi moglo da se govori o opravdanosti zahteva Demokratske stranke. U ovom slučaju Demokratska i ostale opozicione stranke imaju tri godine da se pripreme za naredne lokalne, pokrajinske i parlamentarne izbore, a čitavih pet da iznedre kandidata za predsednika Srbije 2022., kada već nisu bili u stanju da od 2012. Aleksandru Vučiću suprotstave koliko-toliko ravnopravnog konkurenta", navodi se u saopštenju.

O regularnosti proteklih izbora na koje Gradski odbor Demokratske stranke ima primedbe najbolje govore izveštaji domaćih i stranih posmatrača koji su potvrdili da su ovo bili izbori sa najmanje neregularnosti u poslednjih 20 godina.

"Podsećamo da je sprovođenje predsedničkih izbora nadgledalo 1.955 domaćih posmatrača iz četiri udruženja i 126 stranih iz 25 organizacija, izbornih komisija i ambasada".

Kada govorite o kriminalnim organizacijama, gospodo demokrate, poručuju iz GO SNS Novog Sada, morate da imate na umu da je upravo vaša stranka simbol kriminala i korupcije u ovoj zemlji, a rezultati svih izbora od 2012. do danas govore o tome da narod Srbije deli takvo mišljenje.

DS: Raspisati izbore u Novom Sadu

Demokratska stranka zatražila je danas vanredne izbore u gradu Novom Sadu jer je, kažu, posle predsedničkih jasno da aktuelna gradska vlast nema legitimitet.

Gradski odbor DS u saopštenju kaže da je Aleksandar Vučić u Novom Sadu dobio manje od polovine glasova birača, čime su mu Novosađani stavili do znanja, kako navode, da ne žele da "ni on, ni njegovi zastupnici odlučuju o njihovim životima". 

Pozivaju se na podatak da je Vučić osvojio 44 odsto glasova, te zaključuju da "ne uživa podršku" većine građana Novog Sada.

Kako kažu, očekuju da će njihovu inicijativu za raspuštanje sadašnje Skupštine grada Novog Sada i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora podržati "i sve druge demokratske opcije u samom gradu".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара