Peskov: Rusija se ne meša u izbore u Srbiji

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov Nema pporučio je da nema govora o tome da se Kremlj meša u izborni proces u bilo kojoj zemlji, pa ni u Srbiji.

Na konstataciju novinara da se Putin sastaje sa Aleksandrom Včićem, koji je premijer Srbije, ali i kandidat na skorašnjim predsedničkim izborima, kao i da se drugi predsednički kandidat Vojislav Šešelj založio za razmeštanje ruskih vojnih baza u Srbiji i na pitanje da li Kremlj te izjave tumači ka pokušaj da se obezbedi podrška ruskih vlasti i da li je Rusija spremna da je pruži, Pekov ističe da nema reči o tome da bi se Kremlj mešao u neke izborne procese.

Znate da Rusija i Srbija imaju specifičan karakter bilateralnih odnosa i to svakako određuje prilično intenzivan tempo podrške političkog dijaloga na najrazličitijim nivoima", odgovorio je Peskov, prenosi RIA.

Peskov je prethodno rekao da će Putin i Vučić razgovarati danas u Moskvi o daljem razvoju strateškog partnerstva između dve zemlje, ekonomskim vezama i drugim pitanjima.

"Predsednik će se danas sastati sa srpskim premijerom Vučićem. Kako se očekuje biće razmotreno stanje i dalje unapređenje rusko-srpskog strateškog partnerstva, a velika pažnja biće posvećena poboljšanju bilateralnih trgovinske i investicione saradnje , širenju kulturnih i himanitarnih veza", rekao je Peskov novinarima uoči susreta dvojice lidera.

Kako je dodao, na dnevnom redu biće i situacija na svetskoj političkoj sceni, kao i situacija na Balkanu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво