Srpski poslanici na sednici Predsedništva kosovske skupštine

Posle šestomesečnog neučešća u radu kosovskih institucija, sednici Predsedništva skupštine Kosova prisustvuju srpski poslanici – potpredsednik kosovskog parlamenta Slobodan Petrović kao i predsednik poslaničkog kluba Srpske liste Slavko Simić.

Prisustvo srpskih poslanika u skupštini moglo bi da se očekuje već na narednoj sednici parlamenta, javlja dopisnik RTS-a.

"Odluku da se vratimo u skupštinu Kosova doneli smo isključivo u interesu srpskoga naroda koji živi na Kosovu i zaista mi je drago i zadovoljstvo mi je što je našu odluku podržala i Vlada Srbije", rekao je za RTS predsednik poslaničkog kluba Srpske liste Slavko Simić.

Predsednik poslaničkog kluba Srpske liste je rekao da žele  da kroz institucije budu konstruktivni i da traže da se poštuju naša prava.

"Želimo da se što pre krene sa formiranjem ZSO i naravno da se suprotstavimo zakonima i onim procesima koji nisu u skladu sa našim nacionalnim interesima", rekao je Simić za RTS.

Poslanici Srpske liste odluku da zamrznu učešće u radu parlamenta doneli su u oktobru prošle godine nakon što je Priština bez konsultacija sa srpskim političkim predstavnicima donela štetan zakon o "Trepči".

U međuvremenu je usvojen i skandalozan zakon o strateškim investicijama i doneta odluka kosovske vlade kojom je Priština posegnula za imovinom države Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво