Nikolić sa Čepurinom: Odnos Rusije prema Srbiji nepromenjen

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin poručio je da odnos Moskve prema Srbiji ostaje nepromenjen, a to je nemešanje u unutrašnju politiku i podržavanje mira i stabilnosti u regionu.

Čepurin je to rekao tokom prijema kod predsednika Srbija Tomislava Nikolića, kome je zahvalio na velikom doprinosu u produbljivanju saradnje Srbije i Rusije.

"Odnos Rusije prema Srbiji ostaje nepromenjen, a to je da se ne meša u unutrašnju politiku i podržava mir i stabilnost u regionu", naveo je ruski diplomata, saopštila je pres-služba predsednika.

Kada je reč o regionu, Čepurin je istakao da je u političkom smislu potrebno sve rešavati dijalogom, na miran način.

"U tom smislu, mešanje dovodi do najnegativnijih mogućih posledica i Rusija u tome ne učestvuje", naglasio je Čepurin.

Ruski ambasador je istakao da je ruska strana predložila da predsednik odredi termin posete Rusiji i preneo nameru da predsednik Tomislav Nikolić tokom posete bude odlikovan.

Nikolić je ocenio da je prijateljstvo dva naroda i dve države intenzivno i iskreno, ali da ekonomski odnosi ne prate takav trend i da je zato potrebno intenzivirati ekonomsku saradnju.

"Iako se Rusija nalazi na trećem mestu ekonomskih partnera Srbije, to nije dovoljno i potrebno je naći nove mehanizme saradnje", podvukao je predsednik Srbije, saopštila je pres-služba predsednika.

Predsednik je izrazio očekivanje da će u narednom periodu doći do intenziviranja rada na projektima u oblasti visokih tehnologija i proizvodnje poljoprivrednih mašina, automobila.

Istovremeno, postoje i oblasti u kojima tek treba uspostaviti saradnju, kao što su poljoprivreda, farmaceutska industrija i medicina.

"Potrebno je zajednički proizvoditi i izvoziti u treće zemlje. To može doneti značajan rast robne razmene, mnogo novih radnih mesta u Srbiji", naglasio je Nikolić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво