"Potrebno jače prisustvo NATO-a na Kosovu"

Komandant američke vojske u Evropi general Kertis Skaparoti rekao je tokom rasprave na Odboru za oružane snage američkog Senata, da je zbog obuzdavanja Rusije na Balkanu potrebno jače prisustvo NATO-a na Kosovu.

Na pitanje senatora Džodija Ernsta iz Ajove da li se slaže da je potrebno snažnije prisustvo NATO-a na Kosovu za obuzdavanje Rusije na Balkanu, Skaparoti je odgovorio da se slaže sa tim.

Skaparoti je dodao da "ne bi trebalo da smanjujemo veličinu naših snaga, a posebno kad se radi o Kosovskim bezbednosnim snagama, jer je to sada neka vrsta temelja stabilnosti, ali su tamo potrebni mnogo jači diplomatski informacioni napori Alijanse", preneo je Sputnjik.

Skaparoti je govorio i o uključivanju Crne Gore u NATO, rekavši da je to od presudnog značaja za SAD, rekao je komandant američkih trupa u Evropi general Kertis Skaparoti.

"Od presudnog je značaja da oni (Crna Gora) budu u NATO-u. Oni imaju takvu želju, ispunili su 'mapu puta' (akcioni plan za članstvo u NATO-u)", rekao je Skaparoti na raspravi u američkom Senatu.

General je rekao da ukoliko se Crna Gora na pridruži NATO-u, to će uticati na druge zemlje, a posebno u Istočnoj Evropi, koje "gledaju ka Zapadu" i žele da budu partneri NATO-a.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво