Dačić sa ambasadorima Islanda i Jordana

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić sastao se sa nerezidentnim ambasadorima Islanda i Jordana, Martinom Ejolfsonom i Favazom el Eitanom.

Ambasador Ejolfson sa sedištem u Berlinu došao je u Beograd kako bi predao akreditivna pisma predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Tokom razgovora, obostrano je izražena želja za unapređenjem bilateralnih odnosa, putem razmene poseta, konsultacija dva ministarstva i jačanjem privredne saradnje, pre svega u oblasti turizma.

Dačić je primio i novog ambasadora Kraljevine Jordan Favaza el Eitana na nerezidencijalnoj osnovi, sa sedištem u Atini i tom prilikom ocenio da odnosi Srbije i Jordana mogu u svim oblastima da budu još bolji.

Dačić je, uz želje za uspešan predstojeći mandat ambasadora Al-Eitana u Srbiji, izrazio spremnost Srbije da u tom cilju unapređuje politički dijalog, ekonomske odnose i ugovornu regulativu sa Jordanom.

Ambasador Eitan je, izražavajući punu saglasnost sa ovom ocenom, izrazio očekivanje da će Dačić prihvatiti poziv za učešće na Biznis forumu koji se održava u maju 2017. godine u Jordanu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Novi jordanski ambasador je informisao šefa srpske diplomatije o težini izazova s kojim se Jordan suočava, bez dovoljne podrške međunarodne zajednice, u prihvatu izbeglica iz Sirije, Palestine, Libije, Iraka i Jemena.

Ambasador je naglasio da je pravedno, sveobuhvatno i održivo rešenje palestinskog pitanja po principu dve države i s granicama od pre 4. juna 1967. godine preduslov za rešenje ovog i svih drugih gorućih pitanja Bliskog istoka.

Eitan je prethodno predao akreditivna pisma predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću i time zvanično stupio na dužnost ambasadora Jordana u Srbiji na nerezidencijalnoj osnovi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво