Koha: Novi moratorijum na "Trepču", vlada još nije deoničar

Vlada u Prištini postigla je sporazum sa Kosovskom agencijom za privatizaciju (PAK), koji predviđa da proces prebacivanja nadležnosti nad rudarsko-metalurškim kombinatom "Trepča" neće početi još izvesno vreme, piše prištinski list "Koha ditore".

Sporazum predviđa da u izvesnom vremenskom periodu neće biti aktivnosti kad je reč o registraciji deoničara za tri ključne jedinice "Trepče" i da će biti sprovedena tek nakon što bude objavljena studija o izvodljivosti, piše taj list pozivajući se na neimenovane izvore.

Koha napominje da ni vlada ni Agencija nisu objavili sadržinu sporazuma.

Prištinski list, takođe, navodi da je kompleks "Trepča", kao celina, pod upravom Agencije iako je prošlo šest meseci otkako je usvojen zakon kojim je kosovska vlada postala najveći akcionar tri ključne jedinice tog preduzeća.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара