Tači predlaže kodeks za političke partije

Kosovski predsednik Hašim Tači zatražio je od političkih stranaka da osobe koje su optužene ili pod istragom ne mogu biti na listama za izbore na svim nivoima na Kosovu.

Na predstavljanju Vestminsterske fondacije za demokratiju Hašim Tači je rekao da je od preuzimanja dužnosti predsednika promovisao ideju o dekriminalizaciji političkih stranaka na Kosovu.

"Predložio sam da političke stranke na Kosovu naprave kodeks ponašanja prema kojem licima pod istragom ili optuženim ne bi bilo dozvoljeno ni da budu deo lista za poslanike, niti da zauzmu položaje u javnim institucijama", rekao je Tači.

Tači je istakao da bi to pomoglo jačanju poverenja građana u političke stranke i njihovoj težnji da rade u interesu Kosova.

Vestminsterska fondacija za demokratiju radi na promovisanju ideja pluralizma, višestranačke demokratije i političke borbe ideologijama ili idejama, a ne borbe između ličnosti.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи