SNS: Borba protiv kriminala kao partijska promocija

Srpska napredna stranka od predstavnika vlasti zahteva da borbu protiv organizovanog kriminala ne koriste za partijsku promociju, izjavio funcioner te partije Marko Đurić.

Funkcioner Srpske napredne stranke Marko Đurić izjavio je da ta stranka od predstavnika vlasti zahteva da borbu protiv organizovanog kriminala ne koriste za partijsku promociju.

"Srbiji je neophodna ozbiljna, organizovana i beskompromisna borba protiv kriminala koji u velikoj meri izjeda naše društvo i umanjuje njegove kapacitete, a ne marketinški potezi koji će skloniti sa ulice sitne ribe i to na 48 sata ili najduže na 30 dana", kazao je Đurić na konferenciji za novinare.

SNS, kako je naveo, zaheteva da budu uhapšeni najkrupniji kriminalci, čija se vrednost imovine procenjuje na nekoliko miliona dolara, odgovorni za distrubuciju droge i organizovani kriminal, koji je u velikoj meri prisutan na ulicama gradova Srbije.

"Režim građanima duguje odgovor na pitanje koliko je od nekoliko hiljada prijavljenih slučajeva korupcije procesuirano i pravosnažno osuđeno u prethodnih godinu dana", dodao je Đurić napominjući da je za delotvornu borbu protiv organizovanog kriminala neophodno partnerstvo policije, građana i pravosuđa.

Đurić je rekao da, s obzirom na trenutnu situaciju u pravosuđu, "vlada snosi dobar deo odgovornosti za stvaranje klime koja je doprinela procvatu organizovanog kriminala".

Govoreći o eventualnom poskupljenju struje on je kazao da građani imaju pravo da znaju da li će električna energija poskupeti, kada i koliko.

"Građani nisu ti koji treba da ispaštaju zato što dugi niz godina grupa tajkuna, koja ima jasnu i nedvosmislenu podršku vlasti, špekulacijama sa električnom energijom zarađuje milione, a da nijedan dinar nije uložen u izgradnju novih proizvodnih kapaciteta EPS-a", naveo je Đurić.

Rekao je da iz vlade stižu licemerna uveravanja da struja neće poskupeti do kraja godine, dok iz samog vrha EPS-a stižu najave da će električna energija morati da poskupi već u januaru i to najmanje 30 odsto.

Đurić je upozorio da takvo poskupljenje, u uslovima teške socijalne i ekonomske krize, kada je 700.000 građana ispod granice siromaštva, predstavlja ozbiljan udarac na životni standarad u Srbiji.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво