Vučić na večeri pitao Mustafu o prisvajanju imovine

Srpski premijer Aleksandar Vučić nije propustio priliku da u Sarajevu na radnoj večeri koju je za premijere Zapadnog Balkana priredio predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić pita kosovskog premijera Isu Mustafu na kojim osnovama je Priština donela odluku o prisvajanju srpske imovine, saznaje RTS.

Prema nezvaničnim informacijama, Vučić je pitao da li je tu odluku doneo sam ili uz nečiju saglasnost.

Inače, ovaj potez Prištine obelodanjen je danas, tako da je prvo neformalno okupljanje premijera za večerom neminovno bilo pod neprijatnim utiskom tog događaja.

Kako RTS saznaje, na večeri je bilo napeto, ali je ona, ipak, protekla u istom sastavu.

Srpski premijer je inače po dolasku u Sarajevo danas posle podne poručio prištinskim vlastima da svojom odlukom o imovini bivše SFRJ, Srbije i Vojvodine ništa nisu oteli, jer u tu imovinu ne mogu da uđu niti da je otmu.

On je novinarima u Sarajevu, gde sutra učestvuje na Samitu premijera Zapadnog Balkana, rekao da je besmisleno to što predstavnici Prištine rade, dodajući da "oni moraju da donesu bilo šta u želji da nas provociraju".

Večeri u sarajevskom restoranu "Libertas" prisustvovali su i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović, premijer Albanije Edi Rama, kao i ambasadori Srbije i Albanije u BiH, Stanimir Vukičević i Ilir Melo.

Premijer Vučić doputovao je posle podne u Sarajevo, gde će sutra učestvovati na Samitu premijera država Zapadnog Balkana.

broj komentara 0 pošalji komentar