Ugljanin uvređen reagovanjem države i medija

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin, koji je nedavno u Prištini čestitao kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju državu, smatra da su reagovanja državnog vrha na to bila "šovinistička" i "zabrinjavajuća".

Iz BNV je ranije saopšteno da je Sulejman Ugljanin čestitao Tačiju "na dobrim rezultatima u izgradnji jedne demokratske, multinacionalne i multikonfesionalne evropske države zasnovane na vladavini prava, pravnoj sigurnosti i jednakosti pred zakonom".

Tom prilikom, kako je navedeno, izražena je želja za "aktivnim učešćem Bošnjaka u političkom životu Kosova", saradnju BNV-a sa institucijama kulture i obrazovanja u cilju očuvanja bošnjačkog nacionalnog identiteta na Kosovu, kao i za unapređenjem ekonomske saradnje.

Ugljanin smatra da je državni vrh reagovao s netrpeljivošću.

"Imamo pred sobom šansu da od Srbije napravimo jednu modernu pravnu državu, a imamo priliku da guranjem glave u pesak i zatvaranjem očiju pred stvarnošću dovodimo ljude u zabludu", rekao je Ugljanin.

Lider SDA i Bošnjačkog nacionalnog veća je na konferenciji za novinare povodom godišnjice otmice u Štrpcima, rekao da se "guranjem glave u pesak" i zatvaranjem očiju i ušiju ne mogu otkloniti neke neprijatnosti.

"Tu najveće zlo čine RTS i drugi režimski mediji koji teraju građane Srbije da guraju glavu u pesak", rekao je Ugljanin i dodao - "To su gluposti. Moramo ljudima reći istinu".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво