Dačić: Nadam se da će neki svedok protiv Haradinaja preživeti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija ne može da pretpostavi kakva će biti odluka francuskog suda po pitanju izručenja osumnjičenog za ratne zločine Ramuša Haradinaja.

Dačić je novinarima u Prokuplju nakon obeležavanja 100 godina Topličkog ustanka, kazao da bi on trebalo da bude izručen Srbiji ili da mu se sudi u Francuskoj, ako bi se po pravu odlučivalo, ali, pošto se sve gleda kroz političku prizmu, nije sigurno da će se tako desiti.

"U svakom slučaju on će za nas ostati čovek koji je optužen za najteža dela, za zločin protiv civila. To nikako neće menjati naš stav", naglasio je Dačić.

Upitan da prokomentariše optužnice protiv Srba na Kosovu i Metohiji, on je rekao da je to pokušaj da se napravi neka paralela onome što se dešavalo.

"Vidi se da je na Kosovu i Metohiji ubijen još jedan svedok. Oni će tako da teraju dok ne poubijaju sve svedoke i nadam se da će bar neko da preživi da svedoči protiv Haradinaja i drugih zločinaca", istakao je Dačić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво