Skaparoti: Stabilnost Zapadnog Balkana od ključne važnosti

Vrhovni saveznički komandant NATO-a u Evropi general Kurtis Majkl Skaparoti poručio je u Prištini da je stabilnost Zapadnog Balkana od ključne važnosti za NATO i da Alijansa ostaje posvečena svom zadatku.

General Skaparoti, posetio je komandu Kfora u Prištini gde se susreo sa komandantom Kfora general-majorom Đovanijem Fungom koji ga je izvestio o najnovijim događanjima koji se tiču trenutne bezbednosne i društveno-političke situacije na Kosovu.

"Kfor je naša najduža operacija i ima vitalnu ulogu u održavanju stabilne bezbednosne situacije time što obezbeđuje vreme i prostor koji su potrebni za postizanje diplomatskog napretka", naglasio je general Skaparoti, saopšteno je iz Kfora.

"Dok Kosovo korača napred u zagrljaj sopstvenoj budućnosti, NATO ostaje posvećen svom zadatku. Ovo je proces koji se zasniva na uslovima na terenu. Održaćemo fleksibilno i odgovarajuće prisustvo i to ćemo menjati samo onda kada bezbednosna situacija to dozvoli," poručio je Skaparoti.

General Skaparoti se sastao i sa ambasadorima zemalja Kvinte, predstavnicima međunarodne zajednice na Kosovu, specijalnim predstavnicimaUNMIK-a i EU, kao i predstavnicima Euleksa i OEBS-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво