Fajon: Srpskoj listi omogućiti rad na izradi statuta ZSO

Dijalog Beograda i Prištine se mora nastaviti kako bi se očuvala bezbednost i stabilnost građana, a svaka politizacija problema dovela bi do dodatnih tenzija, a ne rešenja, saglasili su se poslanica u Evropskom parlamentu Tanja Fajon i šef poslaničkog kluba Srpske liste Slavko Simić.

Fajon je u razgovoru sa Simićem izrazila nadu da će se uskoro predstavnicima Srpske liste i upravljačkom timu omogućiti nesmetan rad na izradi statuta Zajednica srpskih opština.

Ona je, kako se navodi u saopštenju Srpske liste, pozvala političke predstavnike Srba da aktivno učestvuju u radu kosovske skupštine i vlade, kako bi oživeli institucionalni život koji bez srpskih političkih predstavnika nema političku i institucionalnu cirkulaciju.

Simić je istakao da je Srpska snažno posvećena očuvanju mira i stabilnosti, kao i procesu nastavka pregovora između delegacija Beograda i Prištine, ali i da je veomo važno da se što pre nastavi tehnički dijalog preko koga su delegacije u prethodnom periodu pronalazile rešenja za ključne probleme srpske zajednice koja živi na Kosovu.

On je naglasio da su u Briselu već odavno definisana sva ovlašćenja i oblasti kojima će se ZSO u budućnosti baviti i da je implementacija sporazuma o njenom uspostavljanju jedina mogućnost za očuvanje i prosperitet srpskog naroda.

Simić je izrazio nadu i uverenje da Priština najiskrenije želi da omogući srpskom narodu uspostavljanje Zajednice i da očekuje jasnu percepciju Albanaca da realizacija sporazuma ne treba da bude deo problema već deo rešenja.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара