Jevtić: Bez dileme podržavamo kandidaturu Vučića

Ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić kaže za RTS da je na sastancima opštinskih odbora Srpske napredne stranke na Kosovu i Metohiji bez ikakve dileme data podrška kandidaturi Aleksandra Vučića. Naglašava da je za Srbe na KiM mir najvažniji, a da se Vučić upravo zalagao za to.

Jevtić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, istakao da je za Srbe najvažnije da država napreduje, kao i da će Vučić nastaviti sa tim pozitivnim promenama koje će garantovati rešavanje njihovih problema na KiM.

"Na sastancima opštinskih odbora SNS-a na KiM bez ikakve dileme data je podrška onom što je najvažnije - da se Srbija kreće napred i ekonomski napreduje i to će značiti za Srbe na KiM. Kandidatura Vučića će garantovati nastavak tih pozitivnih promena", kaže Jevtić.

Smatra da će politika koja je započeta značiti za rešavanje problema Srba na KiM, unapređenju odnosa sa Albancima i doprineti miru.

"Vučić se zalagao za taj mir i pomogao da kroz to zalaganje mi imamo stabilnost, a to je ono što je potrebno Srbima sa KiM, ali i regionu", objašnjava Jevtić.

Kada je reč o formiranju Zajednice srpskih opština, Jevtić ističe da je potrebno definisati jasne korake i da se suštinski rešavaju problemi.

"Zato je možda potrebno da se u Briselu još jednom na najvišem nivou sastanu delegacije Beograda i Prištine", smatra Jevtić.

Govoreći o formiranju vojske na KiM, Jevtić objašnjava da je stav Srba jasan - želimo da razgovaramo o mnogo bitnijim problemima.

"Treba izbaciti politički interes, već da se dogovorimo oko problema koje treba da rešavamo zajedno na dobrobit svih građana", zaključio je Jevtić.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво