Vučić: Neću biti kandidat samo SNS

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da on neće biti samo kandidat te stranke već svih onih koji ga budu podržali.

"Ukoliko Glavni odbor SNS u petak donese odluku o mojoj kandidaturi na predsedničkim izborima, ja neću biti kandidat SNS već svih vas, i moj posao je da jednako brinem o svakom članu Jedinstvene Srbije, SPS, Pokreta snaga Srbije i svih onih koji tu kandidaturu budu podržali", rekao je Aleksandar Vučić, obraćajući se prisutnima u Batočini, na proslavi krsne slave Jedinstvene Srbije, u prisustvu oko 750 funkcionera i članova stranke iz cele Srbije.

Vučić je rekao da je zahvalan i Ivici Dačiću i svima iz Jedinstvene Srbije, jer im je, kako je rekao, Srbija važnija od njihovih stranaka, prenela je televizija Palma plus.

Obeležavanju slave JS u Batočini, pored rukovodstva Jedinstvene Srbije s Draganom Markovićem Palmom na čelu, i članova stranke, prisustvovali su premijer Srbije i predsednik SNS Aleksandar Vučić, šef diplomatije i predsednik SPS-a Ivica Dačić, predsednik Pokreta snaga Srbije Bogoljub Karić, ministri i narodni poslanici.

Dačić je rekao da Vučića podržava zbog Srbije.

"Vratili smo veru ljudima da Srbija može da igra jednu ranopravnu i značajnu ulogu na političkoj sceni. Srbija je decenijama unazad bila ponižavana, uništavana i pljačkana. Narod Srbije je zaslužio da ima vlast i predsednika Republike koji dobro zna da u narednih 10 ili 20 godina Srbija treba da se nađe tamo gde joj je mesto. Ne samo kao članica Evropske unije nego kao zemlja koja će nadoknaditi zaostatak koji smo imali u poslednjih nekoliko decenija", rekao je Dačić.

Naveo je da SPS ne podržava "Vučića zbog Vučića nego zbog Srbije, radi budućnosti Srbije i zato što je to najbolje za Srbiju".

Dragan Marković Palma je rekao da će Vučić pobediti u prvom krugu.

Naveo je da je 13 godina prošlo otkako je nastala Jedinstvena Srbija, koja je parlamentarna i državotvorna stranka i koja donosi državotvorne odluke.

"Jedna od njih je i da naš kandidat na predsedničkim izborima bude Aleksandar Vučić. Zašto? Zato što niko nema pravo da zaustavi kontinuitet Srbije. Zato što Vučić, fudbalskim rečnikom rečeno, nije običan igrač. On igra i napred i pozadi. U odbrani čuva svoj gol, a napred daje golove. Oni drugi koji se kandiduju u odbrani daju autogolove, a u napadu ne mogu da daju gol. Nama treba čovek koji zna šta treba građanima Srbije i siguran sam da pobeđujemo u prvom krugu. Aleksandar Vučić je kandidat Jedinstvene Srbije", rekao je Marković.

Dodao je da se nekada uoči izbora govorilo da će Srbija izgubiti dva meseca, jer su izbori bili neizvesni.

"Sada nećemo izgubiti ni jedan dan, jer se pobednik unapred zna", rekao je Marković.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво