Nikolić: Ime predsedničkog kandidata SNS-a biće poznato večeras ili sutra

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio da je jedino izvesno da se neće kandidovati sam na predsedničkim izborima, kako se spekulisalo. Kada je reč o njegovom dogovoru s premijerom Aleksandrom Vučićem, rekao je da će se "sve saznati u dan-dva".

"Možda ćete večeras to čuti od Aleksandra Vučića, možda sutra, ali sada ne – nego nisam hteo da vas izbegnem", rekao je predsednik Tomislav Nikolić novinarima u Beogradu.

Dodao je zatim da se "još nisu dogovorili", i da bi on to rekao da jesu, ostavljajući novinare u nedoumici ima li dogovora ili ne.

Nikolić je istakao da se, ukoliko ga ne kandiduje SNS, neće sam kandidovati na izborima, i istakao da Vučić i on procenjuju šta je najbolje za Srbiju.

"Nećemo obojica biti kandidati sigurno. Ako on bude, dogovorili smo se da ja izađem iz trke. Scenario po kojem smo kandidati i ja i Vučić ne mogu da zamislim i to sam rekao pre više meseci", naveo je Nikolić.

"Možda će on i večeras reći, pretpostavljam da će vam reći... Za sada je naš dogovor, pošto smo mnogo uradili zajedno, da nastavimo dalje zajedno", rekao je Nikolić.

Upitan o pojedinim istraživanjima koja Vučiću prognoziraju pobedu već u prvom krugu, Nikolić je odgovorio da bi Vučić mogao da pobedi apsolutno i lakše nego on, ali da može i on da odnese pobedu.

"Ako ćete reći da ja ne mogu da pobedim – onda treba da se kaže i ko će to da pobedi", naglasio je Nikolić.

Komentarišući istraživanja javnog mnjenja, Nikolić je rekao da za ono što se objavljuje u novinama ne piše ko je istraživač.

"Ja sam video istraživanja 'Galup medija', koja su jasna, na velikom broju ispitanika. Vučić i ja imamo apsolutne šanse za pobedu", rekao je Nikolić.

Upitan kako se oseća kada neki istaknuti članovi SNS-a govore da bi Vučić pre odneo pobedu nego on, Nikolić odgovara da ne vidi ništa loše u tome, ali da smatra da nije dobro iznositi u javnost nešto što nije stav stranke.

"Ali, ja sam navikao u ovih pet godina da pojedinci iz SNS-a potpuno mirno i slobodno iznose ne bih rekao svoje mišljenje već ono za šta misle da bi meni moglo da nanese štetu", rekao je Nikolić i dodao da to nisu procene već nečije želje.

Upitan da li želi da se kandiduje, Nikolić je rekao da često u životu kao političar nije radio ono što je želeo.

"Naći ćemo ono što je najbolje za Srbiju", rekao je Nikolić i dodao da kandidat SNS-a nema konkurenciju, te da će se i danas razgovarati sa Vučićem.

Nikolić je rekao i da svojom odlukom ne želi da poremeti odnose u Srbiji, i naveo da bi oni bili narušeni ukoliko bi se poremetili odnosi u SNS.

"Isti procenat članstva SNS-a uz mene i Vučića"

Upitan da li izjave Dačića o tome da ne podržava njegovu kandidaturu vidi i kao Dačićevu kandidaturu za premijera, Nikolić je rekao da "vidi svašta u izjavama Dačića".

"Ali nikada se nisam oglašavao o izjavama političara, ne bih ni sada. Da ovo završimo, ako nisam kandidat, onda ću da vam pričam o svim političarima šta god da želite, a ako budem kandidat, zaadržaću princip da sam predsednik svih građana", rekao je Nikolić.

Na pitanje po čemu će pamtiti mandat, rekao je da će o tome govoriti "ako mu prođe mandat, pa završi funkciju".

Na pitanje o podršci SNS-a, Nikolić je rekao da uz njega i Vučića stoji isti procenat članstva i da će onaj ko bude kandidat dobiti glasove cele stranke.

Novinare je zanimalo da li će se vratiti na čelo SNS-a ako Vučić bude kandidat. Nikolić je rekao da to zavisi od toga da li će i dalje želeti da se bavi politikom.

"Ako on bude kandidat, a mi budemo sarađivali i dalje, zavisi... Moj princip je bio da predsednik države ne može da bude i predsednik stranke", rekao je Nikolić.

Kako je rekao, ne postoji mogućnost da ne sarađuje sa Vučićem ukoliko premijer bude kandidat za predsednika.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи