Goran Čabradi napustio poslanički klub LSV–Zelena stranka

Predsednik Zelene stranke Goran Čabradi napustio je poslanički klub u koji je nedavno ušao lider LDP-a Čedomir Jovanović i naveo da će u daljem radu Parlamenta nastupati kao samostalni poslanik.

U saopštenju dostavljenom medijima, Čabradi navodi da uvođenje novih poslanika iz drugih političkih partija dovodi u pitanje izvorne dogovore oko delovanja poslaničke grupe u kojoj se nalazio i dalje političko delovanje u parlamentu.

"Zelena stranka želi da bude dosledna svojim idejama i ciljevima i prepoznatljiva po tome. Ovo je, u datim okolnostima, najsigurniji način verodostojnog zastupanja naših vrednosti. Time će naši članovi, simpatizeri i birači imati jasnu sliku i uvid u rad i delovanje Zelene stranke kroz institucije. U suprotnom, rizikujemo da se naš identitet i prepoznatljivost izgube u očima javnosti", ocenio je Čabradi.

Predsednik Zelene stranke, koja je na prošlogodišnjim izborima osvojila jedan mandat u republičkom parlamentu, dodaje da je dosadašnja saradnja sa poslanicima Lige socijaldemokrata Vojvodine bila na visokom nivou.

broj komentara 0 pošalji komentar