Đorđević za HRT: Hrvatska ne treba da strahuje, ekonomija na prvom mestu

Srbija je vojno neutralna i želi da bude deo Evropske unije, rekao je ministar odbrane Zoran Đorđević u intervjuu za HRT. Ističe da Hrvatska ne treba da strahuje zbog toga što Srbija oprema i naoružava vojsku. Đorđević napominje da je srpskoj vladi na prvom mestu razvijanje ekonomije.

HRT podseća da Srbija od "Erbasa" kupuje devet najmodernijih helikoptera srednje klase, a od Belorusije dobija donaciju u "migovima 29" i protivvazduhoplovnom sistemu "buk".

"Dobili smo od Sjedinjenih Američkih Država donaciju od 40 'hamera' vrednosti od 7 i po miliona dolara. Radi se o novim 'hamerima'", rekao je Đorđević.

Rusija Srbiji donira 30 tenkova T-72 i šest "migova 29" iz svoje lovačke eskadrile, ali će remont ipak koštati.

Ističe da nema mesta za strahovanje u Hrvatskoj. "Naravno da nema bojazni, našoj vladi je na prvom mestu ekonomija. Želimo da Srbija bude ekonomski jaka, da region prepozna da ima u nama ekonomskog partnera", rekao je Đorđević.

Ministar je istakao da je poruka za Hrvatsku da preko Srbije može da sarađuje sa nekim zemljama sa kojima možda ne može direktno.

"Mi imamo dobre odnose i sa Rusijom i sa Belorusijom, ali imamo odlične odnose i sa Kinom. Ostali su nam dobri odnosi i sa Azijom i sa Afrikom, i to jeste prilika da zaradimo svi zajedno i da radimo na trećim tržištima", rekao je ministar.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво