Ljubičićeva: Skandalozno da Janković deli lekcije o bezbednosti

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Jana Ljubičić poručila je da je skandalozno da Saša Janković bilo kome deli lekcije, pogotovo kada se uzme u obzir da je bezbednost Srbije značajno poboljšana baš u periodu kada je vlast izgubila njegova DS.

Jana Ljubičić je istakla da organizovani kriminal ne vlada Srbijom, i da se najveći narko dileri nalaze pred sudovima i u zatvorima u Srbiji, i inostranstvu.

Dodala je i da je u 2016. godini, srpska policija zaplenila rekordnih 3,9 tona droge, kao i ogromnu količinu oružja i municije.

Prema njenim rečima, kada je DS vladala Srbijom, ubistva u čitavoj zemlji su se dešavala na svaka dva dana, bilo ih je prosečno 160 godišnje, a sada ih je 40 odsto manje.

"Podsećam Sašu Jankovića da su tokom vlasti njegove Demokratske stranke i svih koji su podržavali i njega, i tadašnju vlast, ubijani novinari, policajci, koji su se suprotstavljali organizovanom kriminalu, nevini prolaznici i gosti restorana", navela je Ljubičićeva.

Istakla je i da su u istom periodu ubijani i politički neistomišljenici tadašnje vlasti DS i to samo zato što nisu mislili na isti način kao oni, baš kao što je ubijen Ranko Panić 2008. godine, a da to četiri godine uopšte nije interesovalo vlast čiji je deo bio i Janković.

"Najveći investitori u zemlji bili su narko dileri, koji su svoj novac prali u Srbiji, a medijske slobode su bile termin koji je važio samo za vlastodršce. O korupciji koja je vladala tada u Srbiji najbolje je govorila pokojna Verica Barać", ukazala je Ljubičićeva.

Ocenila je da Saša Janković obmanjuje građane Srbije tvrdeći da štiti interese svih navodeći da se uvek bavio politikom radi privilegija, kao i da je celokupnim delovanjem unizio instituciju Zaštitnika građana.

"Jasno je da Janković opet pokušava da jeftinim političkim trikovima obmane građane, a ostao je dosledan samo u jednoj stvari - ostao je jeftini politikant, baš kakav je uvek i bio", smatra Ljubičićeva.

Navodi da je Janković radio i za Ministarstvo sporta, na čijem je čelu bio ministar iz redova JUL-a, Mire Marković, i za sve druge političke stranke koje su mu ponudile veliku platu, automobil i kancelariju i da je pokušao da ljudima u Srbiji objasni kako je neopredeljen i kako štiti interese svih građana.

"Saša Janković je više puta lagao građane Srbije. Lagao je kada je govorio da se neće kandidovati za predsednika Srbije. Lagao je kada je govorio da je nepolitička ličnost, a danas je kandidat Demokratske stranke za predsednika Srbije", navela je Ljubičićeva u saopštenju, dodajući da se i u prethodnom periodu bavio isključivo politikantstvom, i da nastavlja da obmanjuje građane Srbije, kako bi se opet "dočepao neke fotelje".

Smatra da je Janković svojim delovanjem unizio instituciju Zaštitnika građana.

"Poslednji primer - kada je izmislio da je u Beški neko oboren na zemlju i šutiran, što je koristio za svoju političku kampanju, samo pokazuje dokle je Saša Janković spreman da ide da bi se dočepao privilegija", ocenila je Ljubičićeva, saopšteno je iz SNS.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи