SRS traži parlamentarne izbore uz predsedničke

Srpska radikalna stranke smatra da bi uz predsedničke izbore u Srbiji trebalo raspisati i parlamentarne.

Zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović rekao je na konferenciji za novinare da je za radikale to najbolje rešenje i da je to način da se dozvoli građanima Srbije da se ponovo opredele.

Šarović je dodao i da bi na narednim parlamentarnim izborima trebalo da nastupe samo samostalne političke stranke.

"To bi bio način da se Srbija i Skupština Srbije konačno oslobode parazita koji dobijaju na upravljanje javna preduzeća i dobijaju određeni broj poslaničkih mesta, iako nemaju nikakvu političku težinu", ocenio je Šarović.

Kako je dodao, potpuno je jasno da su "od petooktobarskog puča 2000. godine razne koalicije uništavale Srbiju i da su mnoge političke stranke, od izbora do izbora, skakale sa liste na listu, mada su odmah, nakon izbora pričali najgore jedni o drugima".

Prema njegovim rečima, počeli su da se pojavljuju prvi lažni kandidati za predsedničke izbore, čiji je cilj, kako je rekao, da onemoguće ozbiljne predizborne duele i realno predstavljanje ozbiljnih kandidata.

Šarović je kao ozbiljne kandidate naveo lidera SRS Vojislava Šešelja, zatim Sašu Jankovića i Vuka Jeremića i kandidata Srpske napredne stranke.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво