DS traži hitnu sednicu skupštine Beograda zbog bezbednosti

Odbornička grupa Demokratske stranke predala je zahtev za hitno zakazivanje sednice Skupštine grada Beograda na kojoj bi se govorilo o bezbednosnoj situaciji u glavnom gradu.

Šef odborničke grupe Balša Božović je pozvao ministra unutrašnjih poslova, direktora policije, šefa beogradske policije i gradonačelnika da sazovu hitnu sednicu skupštine koja će biti otvorena za javnost i gde će Beograđanima, ali i građanima Srbije biti predstavljen izveštaj o bezbednosti kada je u pitanju stanje u glavnom gradu prethodnih nekoliko meseci.

Pozvao se na informacije da je na Voždovcu ispred Osnovne škole "Đuro Daničić" eksplodirao automobil i dve osobe teško povređene, eksplodirao kombi u Jajincima, jedan strani državljanin upucan na delu auto-puta kroz Beograd...

"Živimo u gradu u kome se niko više ne oseća bezbedno", tvrdi Božović.

Ukazao je na izjavu ministra Nebojše Stefanovića da nema nedodirljivih, uz navode da su "svi izgrednici vrlo poznati policiji, mnogi od njih su osuđeni, a niko nije u zatvoru".

Naveo je da posebno zabrinjavaju podaci da su neki od atentatora i kriminalaca koristili i vojne objekte da bi vežbali, a da se ne zna sa čijom dozvolom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво