Počela izgradnja potporne konstrukcije u Kosovskoj Mitrovici

U severnom delu Kosovske Mitrovice počeli su radovi na uređenju dela parka u sastavu rekonstrukcije mosta na Ibru, nakon što je pre dva dana uklonjen potporni zid. Tačan datum otvaranja rekonstruisanog mosta na Ibru ne može se predvideti, rekao je za RTS Goran Rakić.

Uređenje parka podrazumeva gradnju nove potporne betonske konstrukcije, visoke 70 centimetara. Početku radova prisustvovali su predstavnici opštine Severna Kosovska Mitrovica i Ministarstva za prostorno planiranje kosovske vlade. Istovremeno, radi se i na nasipanju glavne ulice Kralja Petra Prvog, koja će biti pretvorena u pešačku zonu.

Predsednik opštine Severna Kosovska Mitrovica Goran Rakić rekao je da, kao što je i dogovoreno 4. februara, danas je započeta izgradnja nove konstrukcije koja će biti uvučena u odnosu na prošlu konstrukciju 2,2 metra prema unutrašnjosti pešačke zone i ona će se ambijentalno uklopiti u ostatak pešačke zone u Ulici kralja Petra Prvog.

"Bitno je da obeležimo teren, nakon toga će radnici krenuti sa iskopavanjem temelja i svega ostalog što bude bilo potrebno", rekao je Rakić.

Prethodno je Rakić najavio da oko devet časova počinje prva faza radova koja obuhvata izgradnju nove, čvršće i šire potporne konstrukcije, kao što je i dogovoreno. 

Tačan datum otvaranja rekonstruisanog mosta na Ibru ne može se predvideti, ali to neće biti pre nego što se završi projekat izgradnje pešačke zone u Ulici kralja Petra Prvog.

Pitanje razgraničenja između severne i južne Mitrovice je bez rešenja, kaže Rakić. "Ono koje nam se nudi je protivno zakonu i našim interesima i predstavlja otimanje dela teritorije naše opštine, što mi nećemo dozvoliti", rekao je Rakić.

Međunarodni predstavnici su pohvalili sve koji su bili uključeni u razgovore oko zida koji je porušen pre nekoliko dana i istakli da iz Mitrovice konačno stižu ohrabrujuće vesti.

Govoreći o tome kako vidi budućnost Kosovske Mitrovice, Rakić kaže da želi, pre svega, da se smanji nezaposlenost i unapredi infrastruktura.

"Međunarodne predstavnike molim, što se tiče problema iz domena visoke politike, da se obrate našoj vladi u Beogradu i premijeru Aleksandru Vučiću, u koga imamo puno poverenje", rekao je Rakić.

Potpornim zidom biće obezbeđena sigurnost. Taj zid će imati dva nivoa. Jedan će imati 40 drugi 70 centimetara, a biće dug 53 metra.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се