Rakić: Novog zida neće biti, u pešačkoj zoni biće stubovi

Dogovorili smo se da srušimo zid i izgradimo novu strukturu sa novim dizajnom, rekao je gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.

Goran Rakić je za TV Dukađini rekao da neće biti novog zida u okviru projekta revitalizacije mosta na Ibru.

"Dogovorili smo se da srušimo zid i izgradimo novu strukturu sa novim dizajnom. O tome su se saglasili svi učesnici u dijalogu. Neće biti novog zida, već ćemo imati stubove koje će biti postavljeni u pešačkoj zoni, koji se u hitnim slučajevima mogu spustiti kako bi se dozvolio pristup vatrogascima ili, u nekim drugim prilikama, što bi omogućilo ulazak u pešačku zonu", kazao je Rakić.

Prostor na kojem će biti postavljeni metalni stubovi zauzeće površinu od devet metara i biće okružen betonskim žandinjerama u kojima će biti zasađeno cveće i prostiraće se do kraja kruga koji se povezuje put za selo Suvi Do, objasnio je gradonačelnik Severne Mitrovice.

Sve to će biti udaljeno nekoliko metara od mesta gde je bio zid koji je juče srušen.

Isto objašnjenje o novoj pešačkoj zoni u severnom delu Mitrovice dao je na RTK ministar životne sredine i prostornog planiranja Kosova Ferhat Šalja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се