DS: Realnost mnogo gora nego što vlast pokušava da prikaže

Životni standard najvažniji kriterijum za ocenjivanje rada svake vlade i da je vlada Aleksandra Vučića pala i na tom "ispitu", ocenjuje se u saopštenju Demokratske stranke.

Zamenik predsednika DS Igor Salak istakao je da je građane ponovo udario novi talas poskupljenja i povećanja akciza, što je, kako je ocenio, pokazatelj činjenice da ova vlada nije sposobna da finansijski konsoliduje sistem niti da joj je zaista stalo do boljeg života građana.

Istina je jednostavna - Srbija je 2016. godine imala deficit, a ne izbalansiran budžet ili suficit", izjavio je Salak..

Osnovna potrošačka korpa u Srbiji iznosi skoro 68.000 dinara, dok je u maju 2012. godine ona bila 10.000 dinara manje, a da su u međuvremenu smanjene plate i penzije i višestruko povećani svi porezi, navodi se u saopštenju na sajtu DS-a.

"Iako se građanima prikazuje slika Srbije koja napreduje i u kojoj žive zadovoljni ljudi, realnost postaje nepodnošljiva. Prosečna plata u zdravstvu nije ni 42.000 dinara, a u obrazovanju je manje čak i od toga. To znači da prosvetni i zdravstveni radnici svojim zaradama jedva mogu da 'pokriju' 60 odsto osnovnih životnih potreba za svoje porodice", istakao je Salak.

Pozvao je građane da na predstojećim predsedničkim izborima "sruše katastrofalnu Vladu koja jedino zna da vodi ofanzivu na džep građana".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи