Vučić sa Srbima sa Kosova i Metohije u Raški

U Raški je u toku sastanak premijera Aleksandra Vučića sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, javlja dopisnik RTS-a.

Hitan sastanak, u kasarni "Stefan Nemanja" u Raški, u 17 časova usledio je posle druge runde dijaloga Beograda i Prištine na najviššem nivou, sinoć u Briselu.  

Sastanku, pored premijera, prisustvuju i ministar odbrane Zoran Đorđević, ministar policije Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković, kao i predstavnici Srpske liste i srpskih opština sa severa KiM.

Uoči sastanka sa predstavnicima Srba sa KiM, premijer Aleksandar Vučić u razgovoru sa novinarima u Bečeju nije želeo da komentariše detalje sinoćnjeg sastanka u Briselu, navodeći da ne zavisi sve od srpske strane, ali da ne želi da pogazi reč datu EU i izlazi u javnost sa informacijama.

"Mi dajemo sve od sebe da se tenzije spuste, daćemo sve od sebe da sačuvamo mir. To je i razlog zbog čega dolazim u Rašku, jer su zabrinuti gradonačelnici severa KiM, pokušavam i njih da smirim. Da li sam zabrinut, jesam, ne zavisi sve od nas, a naše je da učinimo da sačuvamo mir", rekao je Vučić. 

Na sastanak su u 16.30 došli predstavnici Srpske liste i predstavnici srpskih opština sa severa KiM.

Број коментара 38

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара