DS: Vlast objavila rat poljoprivrednicima, umesto kriminalcima

Zamenik predsednika Demokratske stranke Igor Salak ocenio je da je slanjem rešenja o prinudnoj naplati doprinosa iz nepokretnosti, vlast u Srbiji "objavila rat" poljoprivrednicima.

Salak je u saopštenju istakao da vlast na taj način započinje "otimačinu zemljišta od poljoprivrednika".

"Poreska uprava poljoprivrednicima šalje rešenja o prinudnoj naplati doprinosa koji će se naplaćivati iz nepokretnosti. Na taj način će vlada prinuditi poljoprivrednike da plaćaju plodne oranice po bagatelnim cenama. Istovremeno će se i mladi ljudi koji se bave poljoprivredom suočiti sa pretnjom oduzimanja zemlje", naveo je zamenik predsednika DS.

Salak je optužio Vladu Srbije za "nedostatak vizije za razvoj agrara", navodeći da u prethodne četiri godine, vlada nije uspela da iskoristi "ni jedan jedini evro od čak 175 miliona iz Programa IPARD, putem koga EU podstiče razvoj poljoprivrede u zemljama kandidatima".

"Vlada za četiri godine nije uspela da pribavi ni akreditacije bez kojih sredstva iz IPARD ne mogu da se koriste. Domaći poljoprivrednici zato još nisu bili u mogućnosti da, primera radi, mašine koje koštaju 10.000 evra, plate 4.000 evra, jer preostalih 60 posto se pokriva sredstvima iz IPARD, što zaista na ubedljiv način govori o 'epskoj nesposobnosti sadašnje vlade'", ocenio je Salak.

Salak je dodao da DS predlaže povećanje subvencija i osnivanje Fonda za razvoj agrara, koji bi kroz beskamatne kredite poljoprivrednim proizvođačima omogućio da razvijaju svoju proizvodnju.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи