"Kandidovaću se za predsednika ako se ne kandiduju Vučić i Dačić"

Predsednik Jedinstvene Srbije i narodni poslanik Dragan Marković Palma rekao je da će se kandidovati za predsednika Srbije, ako se za tu funkciju ne kandiduju lideri SNS-a i SPS-a Aleksandar Vučić i Ivica Dačić.

Dragan Marković je objasnio da na sastanku kod predsednika SNS-a Aleksandra Vučića kome je prisustvovao sa predsednikom SPS-a Ivicom Dačićem, nije bilo reči o kandidaturi ni o tome ko će biti kandidat za predsednika.

"Ja sam rekao na tom sastanku, ako se ne kandiduje Dačić iz koalicije SPS-JS, ja ću da se kandidujem. Ako se kandiduje Vučić iz ove velike koalicije, ja neću da se kandidujem i Dačić se izjasnio da ni on neće", rekao je Marković.

Najavio je da će ponovo imati sastanak za oko nedelju dana i izrazio nadu da će tada biti tema ko će biti kandidat.

Na pitanje novinara da li će novi predsednik SAD Donald Tramp dobiti voštanu figuru u Muzeju voštanih figura u Jagodini, kao predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, Marković je odgovorio, da on to treba da zasluži.

"Da bi pravio voštanu figuru nekog predsednika on pre svega mora da ima određene zasluge, a kada je reč o gospodinu Trampu mora da prođe jedno određeno vreme da vidimo kako će nova adminstracija SAD da se odnosi prema Srbiji. Ono što mi iz Srbije tražimo je da se više ne primenjuje sila kada se odlučuje o Srbiji, već da kriterijum bude pravo i pravda", rekao je Marković.

Srbija, kako je naveo, treba što pre da napravi kontakt sa novom administracijom SAD i da se predstavi onakva kakva jeste, koristeći bivše ambasadore koji kada im se završi mandat u Srbiji na našu zemlju gledaju drugačije nego dok su bili ovde.

"Ko ne sarađuje sa Amerikom, nema dobru ekonomsku budućnost. Srbija treba da sarađuje sa Amerikom, pre svega što je na samom početku svog mandata Tramp izjavio da hoće da sarađuje sa Rusijom, a Srbija sa Rusijom ima najbolje odnose na svetu i to je jedan dobar pokazatelj za neko buduće vreme", rekao je Marković.

Doveli smo investitore iz Kine i Rusije a sada je dobro da ih dovedemo i iz Amerike, ocenio je Marković.

"Tada ćemo biti jedini grad na svetu koji će imati tri investitora iz tri najveće ekonomske i vojne sile na svetu", zaključio je on.

Marković očekuje skori susret Trampa i Vučića

Dragan Marković je izjavio da očekuje da ambasador Srbije u SAD Đerđ Matković uskoro dogovori sastanak predsednika SAD Donalda Trampa i premijera Aleksandra Vučića.

Marković je rekao da Matković "veoma dobro radi svoj posao" i da ima odlične kontakte u novoj administraciji SAD.

"Bio je jedan sastanak gde su pozvani svi ambasadori, i naš ambasador, koji je bio prisutan, prišao je Trampu i rekao mu da naš predsednik vlade Vučić želi da se vidi sa njim", ispričao je Marković.

Tramp je našem ambasadoru odgovorio da pripremi taj sastanak, dodao je Marković.

Novinarima je objasnio da im je preneo priču koju mu je ispričao ambasador Matković, te da iz toga zaključuje da se može očekivati skori susret Trampa sa srpskim premijerom.

Marković, koji je prisustvovao inauguraciji Trampa, novinarima je rekao da ambasada Srbije u Vašingtonu nema obeležja naše države, te da tom zdanju čak nema ni natpisa da je to srpska ambasada.

Na pitanje zašto je to tako, Marković kaže da je dobio objašnjenje da je u ulici u kojoj se nalazi Ambasada Srbije zabranjeno isticanje bilo kakvih simbola.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара